top of page

Munay-Ki sedma inicijacija: Inicijacija Čuvara Zemlje

Updated: Jan 31, 2023

Čuvari Zemlje su žene i muškaraci koji imaju istinsku i široku viziju o značenju života na Zemlji. Oni ne upravljaju velikim brojem teorija i znanstvenih podataka o evoluciji vrste, već gledaju na život kroz perspektivu svijesti Sunca i zvijezda koje nas obasjavaju. Čuvar Zemlje je onaj koji se sjeća kako razgovarati sa Zemljom kao živim bićem, sa svime što na njoj postoji.



Čuvar Zemlje ima pogled na Zemlju iz svemira i može ju vidjeti kao živo biće koje ima otkucaje. Također vidi da je Zemlja naša Majka koja nam omogućuje ovo iskustvo utjelovljeno u tijelu koje je isprepleteno elementima koje nam upravo ona osigurava - mi smo zemlja, voda, vatra, zrak, minerali.


Čuvar Zemlje može čuti njen glas, čuti njene potrebe i osigurati da ostanemo u ravnoteži sa svim bićima. Vidi međusobnu isprepletenost i povezanost apsolutno svega što postoji, vidi s jasnoćom i osjeća s otvorenim srcem.


Čuvar Zemlje se može povezati sa srcem i ljubavlju Zemlje, s njenim ciklusima, danima, godišnjim dobima, s rotacijom oko Sunca, s rotacijom u solarnom sustavu. Vidi Zemlju kao astronaut iz svemira.


Čuvar Zemlje sadi drveće jer razmišlja o djeci koja će se moći igrati ispod tog drveta, penjati se po njegovim granama i sakupljati plodove ili o starom muškarcu ili ženi koji će sjediti u sjeni tog istog drveta. Drvo posvećujemo zajednici, sudjelujemo u pomaganju da Zemlja bude čišća i ljepša, za sve ljude, za svu djecu, za sve starije, za sve biljke i životinje, za sljedećih 7 generacija.



Ono što se mijenja s ovom inicijacijom nije ono što radimo, već ono kako se osjećamo unutar sebe. Kada osjećamo iznimno puno ljubavi za Zemlju, za sve ljude i za sve s čime smo povezani, budimo kreativnost unutar sebe i pronalazimo još načina na koje možemo pomoći Zemlji i svima bez preuzimanja tereta svijeta na svoja leđa. Pronalazimo načine na koje možemo pružiti više ljepote i harmonije Zemlji.


Što više utjelovimo ono za čime žudimo, što više postanemo i utjelovimo mir, harmoniju i obilje, sve više to širimo oko nas i šaljemo dalje u svijet. Da bi bili istinski Čuvari Zemlje moramo doći u stanje toliko puno ljubavi poput visokog drveća s ogromnim srcem.


Čuvar Zemlje nas može voditi u našoj evoluciji jer može prenijeti poruke evolucije tako da su one probavljive za nas. Odmiče se od svog ega i prelazi u sferu "mi". Utjelovljuje skromnu osobu koja nema potrebu impresionirati nekoga pozicioniranjem na pozornici ili s vlastitim osjećajem važnosti. Radi se o osobi koja je vrlo dobro prizemljena u čovječanstvu, zna kako živjeti običan ljudski život, a istovremeno prepoznaje beskonačnost Duha.


Zna kako pristupiti Božanskom i vidjeti daleko u vremenu i prostoru. Ima iznimnu moć vizije i proricanja, a istovremeno je vrlo zemaljski, skroman i uzemljen.


Pročitaj više o osmoj Munay-Ki inicijaciji - Inicijaciji Čuvara zvijezda ovdje.


58 views

Related Posts

See All
bottom of page