top of page

MUNAY-KI

inicijacije i ceremonije

white_icon.png

Proces iskustvenog učenja koji se sastoji od 10 inicijacija / iskustvenih ceremonija. Ove nam inicijacije pomažu da se vratimo u svoje prirodno stanje - fizičko i duhovno te da proširimo svijest i percepciju o svijetu oko sebe. Pomažu nam da otkrijemo svoje darove i svrhu svoje duše da bi mogli živjeti autentično i u službi života.

MUNAY-KI TRANSFORMATIVNO PUTOVANJE U 10 KORAKA

OTVORENE PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE

Primi inicijacije drevnih tradicija da postaneš Čuvar (ica) Zemlje. Probudi svoju ljubav, mudrost i unutarnju snagu da bi mogla sanjati i manifestirati stvaranje novog svijeta.
Nauči stvarati u skladu s Duhom.

MOĆNE LEKCIJE KOJE NAM NUDI PRIMANJE MUNAY-KI INICIJACIJA

Image by Mohamed Nohassi

Prisjeti se svoje istinske prirode - fizičke i duhovne koje se međusobno isprepliću

Image by Sharon McCutcheon

Otkrij darove s kojima si došla na svijet i poveži se sa saveznicima u prirodi

Image by Leonardo Yip

Poveži se s drevnim linijama koje te prate na tvom vlastitom epskom putovanju

Image by Dustin Humes

Resetiraj instinkte na "tvorničke postavke", nadogradi svoja osjetila i proširi svijest

Image by Doremifasi Art

Nauči kako sanjati novi svijet u nastajanje za generacije koje tek dolaze

Image by Moritz Kindler

Reinformiraj i reprogramiraj svoje fizičko tijelo da zacjeljuje, stari i umire drugačije

Image by Nia Ramirez

Nauči njegovati uzajamnost sa svijetom oko sebe kroz ceremonije i rituale

Image by Simon Berger

Otkrij svoju moć, ljubav i mudrost da pomogneš Zemlji u ovim kriznim vremenima

Image by Darius Bashar

Odgovori na zov svoje duše i počni dijeliti svoju medicinu sa svojom zajednicom autentično

Dark Rainforest Path

ZAJEDNO STVARAMO SVIJET KOJI ŽELIMO OSTAVITI U NASLJEĐE GENERACIJAMA KOJE TEK DOLAZE

white_icon.png
sadimo, čuvamo i razmjenjujemo authothono sjeme s ciljem očuvanja bioraznolikosti
white_icon.png
10 % prihoda od programa ulažemo u stvaranje i njegovanje vrta za dobrobit svih živih bića koja u njemu žive
white_icon.png
radimo s mladima te ih podržavamo kroz prijelazna razdoblja života oživljavanjem praksi za prijelaz iz adolescente u odraslu dob (eng. rites of passage practices)

ŠTO SU MUNAY-KI INICIJACIJE?

Munay-Ki inicijacije transformiraju i nadograđuju naše svjetlosno energetsko polje i fizičko tijelo. One su energetske transmisije koje iscjeljuju rane prošlosti, naše genetsko i karmičko naslijeđe, kao i naslijeđene programe i uvjerenja. Re-informiraju naš DNA, što nam omogućuje rast “novog tijela” koje stari, zacjeljuje i umire na drugačiji način. Uključuju 10 inicijacija kroz koje postajemo osoba mudrosti i autentične moći.

Inicijacije se prenose s učitelja / mentora na učenika u obliku energetskog sjemena. Jednom kada ih primite kroz mentora, na vama je kako ćete se o njima brinuti, kako ćete ih uzgojiti u biljke koje daju plodove. Ove su inicijacije također i sjeme za evoluciju čovječanstva.

Srž Munay-Kija je zapravo stavljanje u službu životu. Inicijacije nisu nagrade za ego niti nikakva vrsta nagrade za postignuća, niti ikoga čine posebnim. Upravno suprotno, svakoga čine jedinstveno nevažnim. Tada, iz pozicije ne-ega možemo istinski biti u službi, živjeti svoju istinsku prirodu i ostvariti svoju misiju.

Program Munay-Ki inicijacija i ceremonija je 99% iskustveni s minimalno informacija. Svakoga informira i vodi njegovo vlastito iskustvo. Kada primite sjeme inicijacije u svoje tijelo, dalje ga njegujete da proklija, naraste i da plodove, i to one plodove koji su najkorisniji baš za vas i vašu zajednicu kako bi postali izvori svjetlosti i pokretači promjene.

 

Sa svakom inicijacijom proširujemo svoju svijest iz svog malog ega, na zajednicu, na druge države i druge ljude, na cijelu planetu i sve do zvijezda.

Cilj Munay-Kija NIJE da postanemo pripadnici neke druge kulture, niti da budemo inicirani u prakse određene linije predaka ili tradicije kojoj ne pripadamo rođenjem. Munay-Ki je komplementaran sa svim tradicijama, uvjerenjima i postojećim praksama.

 

Cilj Munay-Kija JE da budemo upravo ono što jesmo, tamo gdje jesmo, samo svjesniji te da počnemo osjećati šaputanje Zemlje, glas planina, prirode i svega oko nas, jer mi jesmo priroda.

U Quechua jeziku „munay“ znači „univerzalna ljubav“, a „Ki“ je japanska riječ za energiju. Zajedno, ove dvije riječi znače „energija ljubavi“. Kada primite kroz Munay-Ki inicijacije možete početi sanjati svijet kakav želite ostaviti u nasljeđe djeci svoje djece.

POVIJEST MUNAY-KIJA

Drevne civilizacije govore o periodu velikih transformacija i predviđaju pojavu novog čovjeka na planeti – homo luminous kojeg opisuju kao mudru i snažnu osobu koja živi bez straha u svojoj beskonačnoj prirodi i koja je u službi cijeloj kreaciji.

Dr. Alberto Villoldo je kroz desetljeća prakse i učenja od svojih učitelja, ove inicijacije pojednostavio te je iz njih uz pomoć i blagoslov svojih učitelja uklonio obilježja domorodačke kulture. Cilj toga je osigurati poštivanje izvornih tradicija i izbjeći pokušaje ljudi iz zapadnjačkih kultura da misle da mogu postati tradicionalni šamani. Inicijacije je proslijedio dalje uz dozvolu i blagoslov svog učitelja, don Manuela Quisepe-a koji je bio jedan od posljednjih šamana Inka nacije.

Munay-Ki program iskustvenog učenja u Hrvatskoj vodi Marcela Velfl koja je prošla kroz svoje vlastito Munay-Ki putovanje za praktičare kroz The Four Winds Society. Inicirana je u Munay-Ki kroz učitelje Alberta Villolda i Marcelu Lobos, i ovo iskustvo nudi dalje kao komplementarno svim životnim filozofijama, uvjerenjima i odabirima.

MUNAY-KI

inicijacije i ceremonije

white_icon.png

ŠTO DOBIVAŠ KROZ MUNAY-KI ISKUSTVO?

white_icon.png

Mentoriranje i podršku kroz svih 10 koraka

white_icon.png

10 iskustvenih ceremonija kroz koje se primaju inicijacije (ukupno 20-30 sati rada)

white_icon.png

Upute za pripremu prije svakog susreta

white_icon.png

Prakse za njegovanje, hranjenje i razvoj svake inicijacije

white_icon.png

Alate za daljnji rad i razvoj na svom vlastitom epskom putovanju

white_icon.png

Priliku za duboko transformativno putovanje na svim razinama svog postojanja

NAPOMENA!
Inicijacije su same po sebi besplatne i proslijeđuju se kao poklon. Svi Munay-Ki praktičari se obvezuju na pridržavanje Munay-Ki principa i djelovanje s integritetom te ove inicijacije prenose bez osobnih namjera za nekoga ili nešto.

Novčana donacija pokriva sate mentoriranja, vođenja ceremonija i podršku kroz svih 10 koraka te sve ostale materijalne troškova koji osiguravaju provedbu. 

JESI LI SPREMNA ŽIVJETI
IZVANREDAN ŽIVOT?

Jesi li spreman živjeti autentično i ponuditi svoje darove svojim zajednicama, čovječanstvu i svim živim bićima? Jesi li spremna živjeti svoj poziv? Jesi li spreman živjeti u harmoniji sa svojom unutarnjom prirodom i vratiti se u Vrt, na izvor kreacije? Jesi li spremna duboko odmarati u tkanini života sa sviješću da te nešto drži - nešto veće od sebe same?

Čuvari Zemlje su obični muškarci i žene koji žive izvanredne živote. Kada se prisjete svoje prave prirode, žive s dubokom mudrošću i prakticiraju život u jedinstvu s cjelinom. Kada staneš na put Čuvara Žemlje s otvorenim srcem i jasnim vidom, shvatit ćeš da te na tom putu prate i podržavaju drevne linije muškaraca i žena koji ti šapuću kroz vjetar ono što trebaš razumjeti i podijeliti sa svima oko sebe, za dobrobit svih i svega.

ŠTO TE ČEKA U 10 TJEDANA TRANSFORMATIVNOG MUNAY-KI PUTOVANJA

Holding Hands
Inicijacija Iscjelitelja

Inicijacija Iscjelitelja nas povezuje s drevnom linijom svjetlosnih iscjelitelja koji nam pomažu u našoj osobnoj transformaciji, bude moć iscjeljenja kojom utječemo na sve što dotaknemo. Da bi bili drugima od pomoći moramo naučiti iz vlastitog iskustva kako transformirati svoje rane u izvore mudrosti i suosjećanja. Ova nas linija prati na vlastitom putovanju iscjeljenja prema harmoniji i blagostanju.

Liquid Drop
Inicijacija Pojaseva snage

Pojasevi snage su energetski pojasevi zaštite koje ispreplićemo oko tijela, a sadrže srž svakog elementa - zemlje, vode, vatre, zraka i etera. Ti pojasevi osnažuju našu povezanost s prirodom i djeluju kao filteri koji razgrađuju negativne i teške energije te nas štite na fizičkoj i psihološkoj razini - na taj način možemo biti više prisutni i dostupni za život umjesto da živimo stisnuti u strahu, sumnji i brizi.

Inicijacija Skladnosti
Blue Hummingbird

Ova nas inicijacija povezuje sa spiritualnim životinjama - zmijom, jaguarom, kolibrićem i orlom koji resetiraju naše instinkte kako bi mogli održavati tjelesni i emocionalni integritet. Npr. upozoravaju nas o odnosima s ljudima u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ova nas inicijacija također povezuje i s čuvarima tri mistična svijeta - Gornjim, Srednjim i Donjim - ti čuvari usmjeravaju našu evoluciju, potiču nas da iscijelimo našu prošlost i vode nas prema zdravoj i povoljnoj budućnosti. Kroz inicijaciju primamo arhetipove spiritualnih životinja i čuvara mističnih svjetova. Arhetipove u ovom programu definiramo kao primordijalnu svijest prirode koji sadrže kvalitete te stoga imaju i osobnost koja je povezana s licem i oblikom u ljudskoj svijesti. Svaki od arhetipa primamo, tj. "instaliramo" u jedan od energetskih centara u tijelu u obliku sjemena.

Inicijacija Onoga koji vidi
Vasculature of the Heart

Ova inicijacija uspostavlja živčane veze između vizualnog korteksa, trećeg oka i srca. Na taj se način budi naša sposobnost percipiranja suptilnih energija zajedno sa sposobnošću da gledamo na svijet kroz oči ljubavi i suosjećanja. Otvaramo se prema sposobnosti gledanja dalje od onog što je vidljivo na površini i razvijamo sposobnost gledanja u suptilnije dimenzije, u nevidljivo.

Inicijacija Čuvara Dana
Candles

Ova nas inicijacija povezuje s linijom žena i muškaraca iscjelitelja koji donose zdravlje i harmoniju u zajednicu aktiviranjem i hranjenjem svojih oltara. Odaju poštovanje i balansiraju elemente zemlje, vode, vjetra, vatre i prostora sa svojim molitvama i namjerama kako bi život mogao teći u harmoniji. Ova linija osvještava nježne i receptivne kvalitete života, iscjeljuje i osnažuje naš odnos sa ženskim principom. Otvaramo se za njegovanje uzajamnosti sa svim živim svijetom oko sebe i učimo kako darivati Zemlju s ljubavlju da bi nas nastavila hraniti i njegovati. Postajemo dio linije s probuđenim srcem, vidom i sposobnošću manifestacije koja doprinosi svima jednako.

Inicijacija Čuvara Mudrosti
20170320_155001.jpg

Mudrost ove linije nije u prikupljanju informacija u našim glavama poput računala. Čuvar Mudrosti zna ostvariti dijalog s prirodom i u svom srcu razumije energiju koja pokreće cikluse i ritmove prirode. Čuvari Mudrosti su poznati po sposobnosti da prizovu munje i po intimnoj povezanosti s planinama. Pomažu nam iscijeliti naš odnos s muškim principom. Čuvar mudrosti je osoba koja zna kako primiti poruke iz planina jer su sposobni održavati dijalog s njima. Kada se povežemo s planinama, povezujemo se s puno većim ciklusima života. Što više mudrosti planina primimo, imamo više mogućnosti da živimo u još većoj povezanosti sa širom mrežom života, s čime dolazi i veća odgovornost.

Inicijacija Čuvara Zemlje
Earth

Ova linija žena i muškaraca ima istinsku i široku viziju o značenju života na Zemlji. Oni ne upravljaju velikim brojem teorija i znanstvenih podataka o evoluciji vrste, već gledaju na život kroz perspektivu svijesti Sunca i zvijezda koje nas obasjavaju. Čuvar Zemlje je onaj koji se sjeća kako razgovarati sa Zemljom kao živim bićem, sa svime što na njoj postoji. Ima pogled na Zemlju iz svemira i može ju vidjeti kao živo biće, koje ima otkucaje. Također vidi da je Zemlja naša Majka koja nam omogućuje ovo iskustvo utjelovljeno u tijelu koje je isprepleteno elementima koje nam upravo ona osigurava - mi smo zemlja, voda, vatra, zrak, minerali.... Čuvar Zemlje može čuti njen glas, čuti njene potrebe i osigurati da ostanemo u ravnoteži sa svim bićima. Vidi međusobnu isprepletenost i povezanost apsolutno svega što postoji, vidi s jasnoćom i osjeća s otvorenim srcem.

Inicijacija Čuvara Zvijezda
Star Formation

Ova inicijacija u nama budi shvaćanje naše moguće budućnosti. Svijest je to osobe koji ne gleda na budućnost samo iz daljine, već i aktivno sudjeluje u promjenama. Pomaže nam da se usidrimo u budućnosti kako bi prebrodili vremena velikih promjena u kojima se nalazimo. Ova inicijacija otvara vrata prema svjesnom sudjelovanju u evoluciji čovječanstva. Cijelo čovječanstvo mora proći kroz ušicu igle da bi izašli na drugu stranu transformirani. Sa sobom možemo ponijeti samo našu esenciju. Ova nam inicijacija pomaže da budemo što bliže oku oluje gdje je najmirnije, umjesto da se nalazimo na njenim rubovima gdje pušu najrazorniji vjetrovi. Ova inicijacija u nama budi prirodu zvijezda, pomaže nam da se oslobodimo vremena te da se informiramo o tome što ćemo postati u dalekoj budućnosti. Ta energija prožima naše cijelo energetsko polje, i stvara jedno potpuno novo fizičko tijelo koje zacjeljuje, stari i umire drugačije.

Sunset Martial Arts
Inicijacija Stvoritelja

Ova nas inicijacija potiče da otkrijemo svoju beskonačnu prirodu koja nije odvojena od kreativnog izvora i cjelokupne kreacije. Učimo da smo jedno sa svime što postoji. Osvještava nas o našoj moći manifestacije i uči nas kako sanjati i stvarati svijet koji želimo ostaviti u naslijeđe djeci svoje djece. Učimo kako stvaranje nije samo privilegija, već odgovornost i poziva nas da stvaramo s ljubavlju i hrabrošću.

1-2.png
  • Facebook
  • Instagram
Inicijacija Maternice

Povezuje nas s linijom žena koje su se oslobodile boli i patnje da bi zakoračile u stvaranje s ljepotom i otmjenošću. Ova linija žena želi da se sjetimo da „maternica nije prostor za čuvanje straha i boli, maternica je prostor stvaranja i rađanja života“. Maternica treba biti čista lađa za generacije koje dolaze. Ova inicijacija jednako donosi i osobnu dobrobit kao što i služi za svaku ženu u našim životima - majku, bake, sestre, kćeri, prijateljice, kolegice, kao i za Majku Zemlju. Muškarci također sudjeluju u ovoj inicijaciji kao svjedoci i kao oni koji su također došli iz maternice. Drže prostor za sve žene u ceremoniji i u svojim životima kako bi bile sposobne proslijediti dalje novi i drugačiji život generacijama koje dolaze.

Ana, donji svijet Egipat.jpg

Ana K.

Moje Munay-ki putovanje započelo je tako da nisam ni znala hoću li primiti sve inicijacije. No kako su se prve tri inicijacije počele integrirati i preslagivati cijeli život i sve njegove sastavnice odlučila sam nastaviti putovanje. Inicijacije sam započela u lipnju i zadnju sam primila u listopadu s time da sam 10. inicijaciju primila još u veljači. Još se sve preslaguje i ne znam u kojem će (ću) smjeru otići i uz nekakvu zbunjenost i integraciju novih principa koji su odlučili doći u moj život osjećam radost duše, prestanak kompromisa u kojima puteve srca i duše žrtvujem za puteve mozga i ega. Pozitivno iskustvo koje se još raspliće i svakako preporučujem krenuti pa eventualno kasnije revidirati i promisliti o svakom daljnjem koraku ako je to potrebno.

Slika je iz unutrašnjosti Kefrenove piramide u Kairu, s mog putovanja u moj vlastiti donji svijet transformacije i ujedno stvarnog putovanja u kolovozu 2022. godine, nakon 6. inicijacije.

bottom of page