top of page

Munay-Ki druga inicijacija: Inicijacija Pojaseva Snage

Updated: Jan 31, 2023

Pojasevi Snage su energetski pojasevi isprepleteni oko našeg fizičkog tijela, u našem energetskom polju i sadrže srž svakog elementa - Zemlje, Vode, Vatre, Zraka i Svjetlosti.



Ti pojasevi osnažuju našu povezanost s prirodom i djeluju kao filteri koji razgrađuju negativne i teške energije te nas štite na fizičkoj i psihološkoj razini. Na taj način možemo biti više prisutni i dostupni za život umjesto da živimo stisnuti u strahu, sumnji i brizi.


Crni pojas je isprepleten elementom Zemlje i crn je poput humusa, kao najplodnija zemlja. Zemlja je ta u koju sadimo sjeme onoga što postajemo i ona tom sjemenu pruža sve potrebne nutrijente. Crni se pojas Zemlje nalazi na području sakralnog energetskog centra i jednom kada je aktivan teče prema dole, prema nogama i štiti donje dijelove tijela.


Crni nam pojas omogućuje da se povežemo s elementom Zemlje u nama, kao i sa svime što postoji izvan nas. I da se duboko naklonimo, s najvećim poštovanjem.


Crveni pojas je isprepleten elementom Vode. Crvena je boja naše krvi, vode našeg tijela, a voda je krv naše Majke Zemlje. Voda je ta koja napaja sjeme onoga što postajemo kako bi to sjeme proklijalo. Crveni se pojas Vode nalazi na području solarnog pleksusa.


Crveni nam pojas omogućuje da se povežemo s vodom unutar sebe - našom krvlju, svim tekućinama, suzama, kao i s vodom izvan sebe - rijekama, morima, oceanima, jezerima, kišom.



Zlatni pojas je isprepleten elementom Vatre. Vatra je element koji sjemenu onoga što postajemo daje toplinu, da raste nakon što proklija, da raste, da da plodove. Zlatni pojas Vatre nalazi se na razini srca, štiti srce i ramena.


Zlatni nam pojas omogućuje da se povežemo s vatrom unutar sebe - našom unutarnjom vatrom, toplinom koju proizvodimo, s našom snagom, kreativnom energijom i strašću, kao i s vatrom oko sebe - Suncem, lavom u središtu Zemlje.


Srebrni pojas je isprepleten elementom Zraka. Zrak je element koji raznosi sjeme naše mudrosti u svim smjerovima, kako bi proklijalo na nekoj drugoj lokaciji i razvilo se u novu biljku. Srebrni pojas Zraka nalazi se na razini grla.


Srebrni nam pojas omogućuje da se povežemo sa zrakom unutar sebe - sa svojim dahom, kao i sa zrakom oko nas - vjetrovima, sa svime što udišemo.


Bijeli pojas je isprepleten elementom Etera, sa čistom Svjetlosti. Eter je taj koji prožima i pokreće sve. Čista svjetlost, svijest, misterija.


Bijeli nam pojas omogućuje da se povežemo s eterom unutar sebe - sa svojim energetskim poljem, sa sviješću, sa svojim svjetlom kao i sa svjetlošću, sviješću i širim energetskim poljem oko sebe, s čistom misterijom.


Pročitaj više o trećoj inicijaciji Munay-Kija - Inicijaciji Skladnosti ovdje.


97 views

Related Posts

See All
bottom of page