top of page

Munay-Ki - put ljubavi i stvaranja u ljepoti

Updated: Jan 31, 2023

Munay-Ki nas poziva da postanemo Čuvari Zemlje i da stvaramo realnost koju želimo ostaviti u naslijeđe generacijama koje dolaze, s jasnim vidom, otvorenim srcem i sposobnošću manifestacije za uzajamnu dobrobit.


Vlastito epsko putovanje


Munay-Ki inicijacije su vrsta inicijacija koje nas osnažuju da pronađemo svoj vlastiti put, kakav god on bio, da se uskladimo s duhom te da se otvorimo prema vlastitom iskustvu življenja što posljedično informira naše odluke i odabite. Munay-Ki inicijacije se ne temelje na teoriji ili uvjerenjima te su komplementarne svim ostalim postojećim praksama, životnim filozofijama i uvjerenjima. Iako su temeljene na praksama inicijacije šamana iz Anda i Amazone te s obala Perua, one ne zahtijevaju od nas da slijedimo samo Munay-Ki put već nas vraćaju u naš vlastiti centar moći i mudrosti.


Neka od pitanja koja si svatko može postaviti prije nego zakorači na Munay-Ki putovanje:

  • Jesam li spremna postati ono za čime žudim?

  • Jesam li spreman odgovoriti na poziv svoje duše, na poziv duha?

  • Jesam li spremna utjeloviti svoju medicinu i živjeti autentičan život?

  • Želim li čuti šaputanje Zemlje i glas planina?

  • Osjećam li kako moje srce kuca u harmoniji s otkucajima Majke Zemlje?

"Mnogi su privučeni, no rijetki su odabrani. Odabrani su oni koji odgovore na poziv" (Alberto Villoldo)

Munay-Ki - cilj ili putovanje?


Munay-Ki inicijacije transformiraju i nadograđuju naše svjetlosno energetsko polje i fizičko tijelo. One su energetske transmisije koje iscjeljuju rane prošlosti, naše genetsko i karmičko naslijeđe, kao i naslijeđene programe i uvjerenja. Re-informiraju naš DNA, što nam omogućuje rast “novog tijela” koje stari, zacjeljuje i umire na drugačiji način. Uključuju 10 inicijacija kroz koje postajemo osoba mudrosti i autentične moći.


Inicijacije se prenose s učitelja na učenika u obliku energetskog sjemena. Jednom kada ih primite kroz mentora, na vama je kako ćete se o njima brinuti, kako ćete ih uzgojiti u biljke koje daju plodove. Ove su inicijacije također i sjeme za evoluciju čovječanstva.

Kroz Munay-Ki budimo svoju fizičku prirodu, shvaćamo da smo i mi prirodni, kao voda, vatra, minerali i da smo humus, zemlja. Povezujemo se s prirodom i shvaćamo da cijelo vrijeme zapravo živimo u raju – u Vrtu koji nas hrani i njeguje kada se stavimo u službu svim živim bićima i živimo u harmoniji, uzajamnom odnosu. Taj Vrt nije tu za nas da ga iskorištavamo i da na njemu profitiramo, nego da stvaramo obilje zajedno sa svim živim bićima, da svima bude jednako dobro.


Budimo i našu beskonačnu i božansku prirodu koja se isprepliće s našom fizičkom prirodom. Shvaćamo da u sebi nosimo svo svjetlo i mudrost koji su nam potrebni da prestanemo živjeti život prožet boli i patnjom i da postanemo kreatori svijeta za kojim žudimo, za djecu svoje djece.


Povratak na izvor


Jednom kada se vratimo u svoj centar, u svoju beskonačnu prirodu, prestajemo biti konzumenti tuđih istina, sadržaja, uvjerenja, metoda iscjeljenja i svega onoga od čega naše društvo financijski profitira. Sve ono što nam treba, već je u nama, samo to trebamo otkriti i početi živjeti bez straha.


Nakon što svoje rane i tragične priče iz osobne prošlosti i prošlosti naših predaka transformiramo u izvore mudrosti, postajemo izvori svjetlosti u svojim zajednicama. Put je to kojim koračaju samo najhrabriji i na kojeg možemo krenuti tek kada osjetimo da je za to došlo vrijeme, kada osjetimo zov iz dubine naše duše i kada nas više sile pozovu da se stavimo u službu. Tom se zovu možemo pokušati oduprijeti, što često vodi u još veću osobnu krizu - zdravstvenu i emocionalnu.


Ove su inicijacije u svojoj srži zapravo o služenju životu. Nisu nagrade za ego niti nikakva vrsta nagrade za postignuća, niti ikoga čine posebnim. Upravno suprotno, svakoga čine jedinstveno nevažnim. Tada, iz pozicije ne-ega možemo istinski biti u službi i živjeti svoju istinsku prirodu i ostvariti svoju misiju. Da bi to mogli, trebamo se prisjetiti svog dara i medicine koje mi kao pojedinci možemo prakticirati i ponuditi našim zajednicama, nacijama i čovječanstvu.


Da ove ideje ne bi ostale samo lijepe ideje i koncepti, inicijacije nam omogućuju da utjelovimo prakse koje nam pomažu da djelujemo u skladu s njima i da manifestiramo jednu drugačiju realnost, drugačiji san. Za dobrobit svih i svega – ljudi, životinja, biljaka, kamenja, vode, zemlje, zraka.


Munay-Ki vrijednosti


Munay-Ki se temelji na sljedećih 5 vrijednosti:

  • nenasilje - podrazumijeva da ne nanosimo štetu sebi i drugima

  • istinitost - podrazumijeva da govorimo istinu, da se držimo svoje riječi, i da dozvolimo našim riječima da postanu istinite

  • integritet - podrazumijeva da ne ukrademo ništa, pa čak ni pogled i da živimo ono što propovijedamo

  • umjerenost - podrazumijeva da životnu silu unutar sebe koristimo mudro

  • darežljivost - podrazumijeva da dajemo više nego uzimemo jer ništa na ovom svijet ne pripada nama.


I kako to Munay-Ki "funkcionira"?


Munay-Ki putovanje počinjemo s inicijacijom koja nas povezuje s linijama drevnih Iscjelitelja koji nam se pridružuju na našem vlastitom putovanju iscjeljenja, da bi bili sposobni transformirati sve ono što dotaknemo. Linija iscjelitelja nas usmjerava i podupire za iscijelimo svoje rane i pretvorimo ih u izvore mudrosti i moći.


Druge nas inicijacije povezuju s primordijalnim silama prirode – arhetipovima koje „instraliramo“ u svoje tijelo i koji nam pomažu:

  • da iz svojih života otpustimo sve ono što nam nije potrebno;

  • da se suočimo sa smrću i da vidimo dalje i od nje i od nas samih te da hodamo kroz život bez straha;

  • da se odvažimo na vlastito epsko putovanje i naučimo kako biti mirni u pokretu te kako piti samo najslađi nektar života

  • da naučimo letjeti krilo-o-krilo s Velikim Duhom i prepoznati najbolje prilike za sebe s visine


Jednom kad se arhetipovi „instaliraju“ u naše tijelo, svaki djeluje na svoj način i donosi nam lekcije koje su nam potrebne da bismo se pročistili i doveli u poravnanje. Tada možemo živjeti autentično i s integritetom.


U svoje energetsko tijelo također „instaliramo“ i pojaseve zaštite isprepletene elementima koji filtriraju sve što se nalazi u našem okruženju kao i naše osobne toksične emocije. Tada postajemo dostupniji za život jer nam u naše polje ne ulazi emocionalni otpad drugih ljudi. Također, kada uspostavimo vezu između srca i trećeg oka, sposobniji smo gledati na svijet sa suosjećanjem i prepoznati suptilne energije svega što se događa oko nas.


Nakon toga, svaka nas nova inicijacija povezuje s još drevnih linija – Čuvarima Dana, Čuvarima Mudrosti, Čuvarima Zemlje, Čuvarima Zvijezda, Linijom Stvoritelja te Linijom Žena koje su se oslobodile boli i patnje.


Svaka od tih linija nam omogućava da proširimo svoju svijest iz svog malog ega, na zajednicu, na druge države i druge ljude, na cijelu planetu, sve do zvijezda i samog izvora. Svaka linija u nama aktivira nešto drugo, ono što je istinski "naše", a sve linije zajedno u našem srcu zapale plamen ljubavi, ljubavi prema životu, ljubavi prema svima i svemu što postoji.


Svatko tko prođe kroz Munay-Ki imat će jedinstveno iskustvo kroz koje će im se pokazati i manifestirati upravo ono što je za tu osobu potrebno s obzirom na njene darove za čovječanstvo i njenu misiju te poziv.


Jesi li spreman/na živjeti izvanredan život?


Pročitaj više o prvoj inicijaciji Munay-Kija - Inicijaciji Iscjelitelja ovdje.




40 views

Related Posts

See All
bottom of page