top of page

Munay-Ki deveta inicijacija: Inicijacija Stvoritelja

Updated: Jan 31, 2023

Taitanchis Rantis je izvorno ime ove inicijacije i u prijevodu znači "biti jednak Stvoritelju". Biti jednak Stvoritelju znači razumijeti da nismo odvojeni od kreativne sile koje stvara sve što postoji na Zemlji, svih bića, prostora, svjetla, zvijezda. Da smo tama koja se nalazi duboko u Zemlji i drži svjetlost u Svemiru. I da smo elementi koji se nalaze u Zemlji i u prirodi.



Da bi postali jednaki Stvoritelju, moramo shvatiti da mi jesmo svijest, da smo mi prostor u kojem možemo stvarati i manifestirati. Da imamo sve što nam je potrebno i da se to nalazi u nama. Kada se umirimo možemo doživjeti više života i svijeta oko nas.


Linija Stvoritelja nas poziva da umirimo svoj um, to naše malo "Ja" koje je umorno, sebično, gladno, želi sve, boji se. Poziva nas na smirenost. Da svjedočimo, da osjetimo širinu života da bi mogli otpustiti naše svakodnevne terete.


Kada se povežemo s ciklusima koji su veći od ciklusa godine, s ciklusima planeta i galaksija, naši svakodnevni problemi postaju besmisleni.


Na razini Linije Stvoritelja počinjemo pozivati sve što postoji unutra (kroz udah) i otpuštamo sve (kroz izdah). Postajemo jedno s rijekom, s vjetrovima, s oceanima, s valovima. Naš dah je povezan s dahom drugih ljudi. Postajemo iznimno bogate osobe jer naša paleta boja postaje sve bogatija i bogatija da bi mogli obojiti svijet, da ga možemo sanjati u nastajanje.


Možemo učiti i od prirode gdje postoji beskonačan broj cvjetova koji cvatu svakog dana oko svijeta s iznimnom kreativnošću. Život i priroda su toliko kreativni i pozivaju nas da postanemo Stvoritelji, da se kupamo u elementima, da nas prožmu minerali, vjetrovi, vode s planina, vode iz oceana, kiša. Toliko je puno izvora inspiracije.


Svjetlo naših zvijezda, kometa. Toliko je inspiracije i energije koju možemo upiti. Dozvolimo si da nestanemo kako bismo mogli iskusiti rođenje galaksije, nestajanje u crnu rupu, da možemo iskusiti Svemir iz perspektive bivanja Svemira. Ja sam Svemir.


Biti jednak Stvoritelju znači da je sva inspiracija u nama, sva želja, ljubav, elementi, sve je u nama. I kroz to stanje jedinstva shvaćamo da stvaranje nije samo rađanje nečeg novog, već njegovanje postojećeg i održavanje kroz vrijeme dok ne sazrije i da plodove. A tada možemo dopustiti da istrune, da se raspadne, da umre i da se vrati u zemlju, gdje se razgrađuje i pretvara u energiju i gorivo za novi život.


Pročitaj više o desetoj Munay-Ki inicijaciji - Inicijaciji u Liniju žena koje su se oslobodile boli i patnje ovdje.


47 views

Related Posts

See All
bottom of page