top of page

Munay-Ki inicijacije

Holding Hands
Inicijacija Iscjelitelja (eng. Healer's Rite)

Inicijacija iscjelitelja povezuje nas s drevnom linijom svjetlosnih iscjelitelja koji nam pomažu u našoj osobnoj transformaciji, bude moć iscjeljenja kojom utječemo na sve što dotaknemo. Da bi bili drugima od pomoći moramo naučiti iz vlastitog iskustva kako transformirati svoje rane u izvore mudrosti i suosjećanja. Ova nas linija prati na vlastitom putovanju iscjeljenja prema harmoniji i blagostanju.

Liquid Drop
Inicijacija Pojaseva snage (eng. Bands of Power)

Pojasevi snage su energetski pojasevi isprepleteni oko tijela koji sadrže srž svakog elementa - zemlje, vode, vatre, zraka i etera. Ti pojasevi osnažuju našu povezanost s prirodom i djeluju kao filteri koji razgrađuju negativne i teške energije te nas štite na fizičkoj i psihološkoj razini - na taj način možemo biti više prisutni i dostupni za život umjesto da živimo stisnuti u strahu, sumnji i brizi.

Crni pojas – prvi pojas koji je isprepleten s elementom zemlje i crn je poput humusa, kao najplodnija zemlja. Jednom kada je aktiviran, teče prema dole, prema nogama i štiti donje dijelove tijela.

Crveni pojas – drugi pojas koji je isprepleten elementom vode. Crvene je boje jer je naša krv naša voda, a voda je krv naše majke Zemlje

Zlatni pojas – treći pojas koji je isprepleten elementom vatre. Nalazi se na razini prsa i oko ramena.

Srebrni pojas – četvrti pojas koji je isprepleten elementom zraka. Nalazi se oko vrata.

Spiritualni pojas – peti pojas koji je isprepleten elementom etera i sa svjetlošću oko glave.

Blue Hummingbird
Inicijacija Skladnosti (eng. Harmony Rite)

Ova nas inicijacija povezuje sa spiritualnim životinjama - zmijom, jaguarom, kolibrićem i orlom koji resetiraju naše instinkte kako bi mogli održavati tjelesni i emocionalni integritet. Npr. upozoravaju nas o odnosima s ljudima u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ova nas inicijacija također povezuje i s čuvarima tri mistična svijeta - Gornjim, Srednjim i Donjim - ti čuvari usmjeravaju našu evoluciju, potiču nas da iscijelimo našu prošlost i vode nas prema zdravoj i povoljnoj budućnosti.

Kroz inicijaciju primamo arhetipove spiritualnih životinja i čuvara mističnih svjetova. Arhetipove u ovom programu definiramo kao primordijalnu svijest prirode koji sadrže kvalitete te stoga imaju i osobnost koja je povezana s licem i oblikom u ljudskoj svijesti. Svaki od arhetipa primamo, tj. "instaliramo" u jedan od energetskih centara u tijelu u obliku sjemena.

Arhetipovi s kojima se povezujemo kroz inicijaciju

Zmija (eng. serpent) koja je arhetip iscjelitelja u različitim kulturama. Uči nas kako odbaciti našu povijest na način na koji ona odbacuje svoju staru kožu da bi mogla narasti nova. Zmija predstavlja primarnu životnu silu, onu koja počiva duboko u našem biću i zna put za povratak u Vrt, na mjesto nevinosti. Podsjeća nas kako hodati ispunjeni ljepotom po trbuhu Majke Zemlje.  

Jaguar je velika mačka koja je čuvar životne sile džungle. Pojačava naše instinkte. Kako se nalazi na vrhu hranidbenog lanca, uči nas da imamo povjerenja u život i da budemo neustrašivi. Jaguari mogu vidjeti u mraku i vode nas da istražimo svoje unutarnje demone kako bismo nadjačali svoje neuroze i traume. Jaguar poznaje put preko duginog mosta u dimenzije koje nadilaze smrt – stoga nas poziva da živimo s hrabrošću.

 

Kolibrić je mala ptica koja posjeduje sposobnost da preleti tisuće kilometara u potrazi za toplinom, cvijećem i nektarom čime postiže nemoguće. Kolibrić nam daje hrabrost da kažemo DA svojem pozivu i strasti – onome što obogaćuje našu dušu, ali i dodaje vrijednost životima drugih.

Orao je ptica koja se gnijezdi na visokim mjestima održavajući pogled na široki krajolik kao i na detalje sa svojim oštrim vidom. Na toj razini ne postoje prepreke, samo prilike da lebdimo više, da vidimo s još više mudrosti. Ovaj nas arhetip gura iz gnijezda kako bi naučili letjeti krilo o krilo s duhom.

Arhetip Čuvara donjeg svijeta je vladar života i smrti, onaj koji obnavlja svijet i koji harmonizira donji svijet – kaotično tamno mjesto koje sadrži sav kreativan potencijal.

 

Arhetip Čuvara srednjeg svijeta je čuvar zore, onaj koji donosi dan i jutarnju zvijezdu. Organizira naš odnos sa srednjim svijetom. Jednom kada uđemo u odnos sa čuvarom srednjeg svijeta, ne moramo više upravljati svojim životom.

Arhetip Čuvara gornjeg svijeta je organizacijski princip gornjeg svijeta, onaj koji zakoračuje izvan okvira linearnog vremena, zaustavlja vrijeme i uspostavlja rajski red. Uspostavljanje odnosa s Čuvarem gornjeg svijeta omogućuje nam da prepoznamo i prigrlimo svoju sudbinu.

Vasculature of the Heart
Inicijacija Onoga koji vidi (eng. Seer's Rite)

Ova inicijacija uspostavlja živčane veze između vizualnog korteksa, trećeg oka i srca. Na taj se način budi naša sposobnost percipiranja suptilnih energija zajedno sa sposobnošću da gledamo na svijet kroz oči ljubavi i suosjećanja. Otvaramo se prema sposobnosti gledanja dalje od onog što je vidljivo na površini i razvijamo sposobnost gledanja u suptilnije dimenzije, u nevidljivo.

Candles
Inicijacija Čuvara dana (eng. Day Keeper's Rite)

Ova nas inicijacija povezuje s linijom žena i muškaraca iscjelitelja koji donose zdravlje i harmoniju u zajednicu aktiviranjem i hranjenjem svojih oltara. Odaju poštovanje i balansiraju elemente zemlje, vode, vjetra, vatre i prostora sa svojim molitvama i namjerama kako bi život mogao teći u harmoniji. Ova linija osvještava nježne i receptivne kvalitete života, iscjeljuje i osnažuje naš odnos sa ženskim principom. Dovodi nas u harmoniju sa Zemljom te nas osnažuje da zakoračimo dalje od straha i prakticiramo mir. Otvaramo se za njegovanje uzajamnosti sa svim živim svijetom oko sebe i učimo kako darivati Zemlju s ljubavlju da bi nas nastavila hraniti i njegovati. Postajemo dio linije s probuđenim srcem, vidom i sposobnošću manifestacije koja doprinosi svima jednako, a ne samo pojedincima koji se žele uzdići iznad svih. Ova nas linija poziva da gradimo horizontalno društvo, društvo u kojem su svi jednaki - svim smo kosti i minerali, imamo tijelo koje stari s vremenom, svi smo jednako ranjivi, a s druge strane imamo jednaku mogućnost  življenja naše beskonačne prirode. Razlika je jedino u trajanju koliko je netko proveo na određenom putovanju i koliko je napredovao te postao mudriji.

20170320_155001.jpg
Inicijacija Čuvara mudrosti (eng. WIsdom Keeper's Rite)

Mudrost ove linije nije u prikupljanju informacija u našim glavama poput računala. Čuvar mudrosti zna ostvariti dijalog s prirodom i u svom srcu razumije energiju koja pokreće cikluse i ritmove prirode. Čuvari mudrosti su poznati po sposobnosti da prizovu munje i po intimnoj povezanosti s planinama. Pomažu nam iscijeliti naš odnos s muškim principom. Čuvar mudrosti je osoba koja zna kako primiti poruke iz planina jer su sposobni održavati dijalog s njima. Kada se povežemo s planinama, povezujemo se s puno većim ciklusima života. Što više mudrosti planina primimo, imamo više mogućnosti da živimo u još većoj povezanosti sa širom mrežom života, s čime dolazi i veća odgovornost.

Earth
Inicijacija Čuvara Zemlje (eng. Earth Keeper's Rite)

Ova linija žena i muškaraca ima istinsku i široku viziju o značenju života na Zemlji. Oni ne upravljaju velikim brojem teorija i znanstvenih podataka o evoluciji vrste, već gledaju na život kroz perspektivu svijesti sunca i zvijezda koje nas obasjavaju. Oni su prepoznati kao majstori koji komuniciraju sa zvijezdama i probavljaju to znanje kako bi ga proslijedili ljudima na mekan, diskretan i probavljiv način. Čuvar Zemlje je onaj koji se sjeća kako razgovarati sa Zemljom kao živim bićem, sa svime što na njoj postoji. Ima pogled na Zemlju iz svemira i može ju vidjeti kao živo biće, koje ima otkucaje. Također vidi da je Zemlja naša Majka koja nam omogućuje ovo iskustvo utjelovljeno u tijelu koje je isprepleteno elementima koje nam upravo ona osigurava - mi smo zemlja, voda, vatra, zrak, minerali.... Čuvar Zemlje može čiti njen glas, čuti njene potrebe i osigurati da ostanemo u ravnoteži sa svim bićima. Vidi međusobnu isprepletenost i povezanost apsolutno svega što postoji, vidi s jasnoćom i osjeća s otvorenim srcem. Odmiče se od svog vlastitog ega i prelazi u "mi" percepciju jer djeluje u kontekstu onoga što je potrebno za sve na svijetu. Čuvari Zemlje su skromni ljudi koji ne napuhuju svoju važnost i nemaju potrebu impresionirati nikoga svojom važnošću. Oni su upravo suprotno - dobro prizemljeni u svojoj ljudskoj prirodi, a istovremeno svjesni beskonačnosti postojanja.

Star Formation
Inicijacija Vremena koja dolaze (eng. The Rite of the Times to Come)

Ova inicijacija u nama budi shvaćanje naše moguće budućnosti, upozorava nas na opasnosti i prilike, na užase kao i na ljepotu. Svijest je to osobe koji ne gleda na budućnost samo iz daljine, već i aktivno sudjeluje u promjenama. Pomaže nam da se usidrimo u budućnosti kako bi prebrodili vremena velikih promjena u kojima se nalazimo. Ova inicijacija otvara vrata prema svjesnom sudjelovanju u evoluciji čovječanstva. Cijelo čovječanstvo mora proći kroz ušicu igle da bi izašli na drugu stranu transformirani. Sa sobom možemo ponijeti samo našu esenciju. Ova nam inicijacija pomaže da budemo što bliže oku oluje gdje je najmirnije, umjesto da se nalazimo na njenim rubovima gdje pušu najrazorniji vjetrovi. Ova inicijacija u nama budi prirodu zvijezda, pomaže nam da se oslobodimo vremena te da se informiramo o tome što ćemo postati u budućnosti. Ta nam energija prožima naše cijelo energetsko polje, i stvara jedno potpuno novo fizičko tijelo koje zacjeljuje, stari i umire drugačije.

Sunset Martial Arts
Inicijacija Stvaratelja (eng. Creator's Rite)

Ova nas inicijacija potiče da otkrijemo svoju beskonačnu prirodu koja nije odvojena od kreativnog izvora i cjelokupne kreacije. Učimo da smo jedno sa svime što postoji. Osvještava nas o našoj moći manifestacije i uči nas kako sanjati i stvarati svijet koji želimo ostaviti u naslijeđe djeci svoje djece. Učimo kako stvaranje nije samo privilegija, već odgovornost i poziva nas da stvaramo s ljubavlju i hrabrošću.

1-2.png
Inicijacija Maternice (eng. Rite of the Womb)
  • Facebook
  • Instagram

Povezuje nas s linijom žena koje su se oslobodile boli i patnje da bi zakoračile u stvaranje s ljepotom i otmjenošću. Ova linija žena želi da se sjetimo da „maternica nije prostor za čuvanje straha i boli, maternica je prostor stvaranja i rađanja života“. Maternica treba biti čista lađa za generacije koje dolaze. Ova inicijacija jednako donosi i osobnu dobrobit kao što i služi za svaku ženu u našim životima - majku, bake, sestre, kćeri, prijateljice, kolegice, kao i za Majku Zemlju. Muškarci također sudjeluju u ovoj inicijaciji kao svjedoci i kao oni koji su također došli iz maternice. Drže prostor za sve žene u ceremoniji i u svojim životima kako bi bile sposobne proslijediti dalje novi i drugačiji život generacijama koje dolaze.

bottom of page