top of page

Ritual Maternice

Ritual Maternice je krug u kojem držimo prostor jedne za druge kako bi kroz ceremoniju stale u liniju žena koje su se oslobodile boli i patnje i zakoračile u ljepotu, moć i otmjenost. Muškarci su dobro došli također.

Ritual Maternice je dio Munay-Ki opusa inicijacija u kojem je moguće sudjelovati neovisno o ostalima. Provodi se u obliku iskustvene radionice u kojoj kroz ceremoniju držimo prostor za žene da:
 

 • se oslobode od boli i patnje

 • zakorače u ljepotu, moć i otmjenost

 • otkriju svoje unutarnje divlje, senzualno i erotsko biće

 • se povežu s Univerzalnom i vlastitom kreativnom silom

 • se povežu s arhetipom Divlje žene koja živi život ostvarujući svoje kreativne potencijale

 • izgrade zajednicu Čuvarica Mudrosti Maternice

 

Ceremonija jednako služi za svaku sudionicu pojedinačno, kao i za sve žene u našim životima - majke, sestre, kćeri, prijateljice, kolegice, kao i za Majku Zemlju.
 

Ceremonije se održavaju jednom mjesečno za vrijeme punog mjeseca. Dovoljno je prisustvovati jednom, no preporučljivo je njegovati ritual nadolazećih 13 mjeseci. Moguće je prisustvovati na više ceremonija i primiti incijaciju više puta, dokle god postoji potreba za time. Svatko odabire svoj tempo na temelju unutarnjeg osjećaja. Svaki krug traje dva-tri sata.

 

Inicijaciju mogu primiti sve žene - s ciklusom, bez ciklusa, u menopauzi, bez maternice i djevojčice koje još nisu dobile mjesečnicu.

Ritual je došao kroz Marcelu Lobos iz organizacije Four Winds kao dio treninga za Munay-Ki praktičare.

Muškarci su također dobro došli u krug iako ne mogu primiti inicijaciju ili ju proslijediti dalje. Muškarci također dolaze iz Maternice svoje majke. Sa svojom prisutnošću oni svjedoče procesu i drže prostor za zacjeljenje boli i patnje koju žene nose kako bi bile sposobne proslijediti dalje novi i drugačiji život.  Muškarci se svojom prisutnošću stavljaju u službu žena, u službu života.

Tropical Plant

Što znači postati dio linije žena koje su se oslobodile boli i patnje?

Ritual Maternice je sjeme koje primamo u maternicu od linije žena koje su se oslobodile boli i patnje. Kada tu inicijaciju njegujemo, iz svoje maternice postepeno otpuštamo bol i patnju - i fizičku i emocionalnu, sve dok naša maternica ne postane čisti kanal za stvaranje i rađanja novog života.

 • Ova inicijacija nas ne čini posebnima, niti nas čini boljima od drugih. Ne postajemo ni članovi neke elitne grupe ljudi. Upravo suprotno, postajemo jedinstveno nevažni

 • Postajemo dio linije žena koje su se pozdravile s ulogom patnice i žrtve, s potrebom da se žalimo i sažalijevamo ili da drugim ženama govorimo iza leđa i umanjujemo njihovu vrijednost

 • Postajemo dio linije žena koje poštuju sebe i sve ostale žene oko sebe jednako kao i muškarce čija nam snaga pomaže da zajednički utabamo put za stvaranje i rađanje novog svijeta

 • Inicijacijom preuzimamo odgovornost za ono što mi nosimo u svojim mislima, u svom srcu i u svojoj maternici, za sva uvjerenja, misli, priče i životne odluke koje nam izazivaju bol, tugu, ljutnju i strah

 • Otpuštamo sve ono što nam više nije potrebno kako bi napravile mjesta za prigrliti slobodu, radost, suosjećanje i mir te za rađanje novog života

 • Primanjem i proslijeđivanjem ove inicijacije također doprinosimo iscjeljenju ženskog principa u našim zajednicama kao i odnosa s Majkom Zemljom.

bottom of page