O nama

BEYOND drži prostor za transformaciju

​BEYOND drži prostor za transformaciju pojedinaca i zajednica da se odvaže živjeti neustrašivo, povezani sa svojom Misijom i svojim pozivom autentično te sposobni prilagoditi se strujama života s lakoćom.

Put transformacije počinje u trenutku kada čujemo Poziv da se odvažimo na putovanje u Nepoznato i kada na njega odgovorimo. Put je to hrabrih i odvažnih.

Vjerujem da sve ono što nam je potrebno već nosimo u sebi, samo se toga trebamo prisjetiti da bi mogli prebroditi vrijeme velikih promjena i postati izvori svjetlosti i inspiracije u svojim zajednicama.

Pozivam na autentičan život s integritetom u skladu sa svim živim svijetom oko sebe, u uzajamnom odnosu. Pozivam na prepuštanje, stvaranje s ljepotom, na življenje s radošću i suosjećanjem.

Držim prostor za okusiti misteriju, za zakoračiti u nepoznato, da bi se odvažili na naše vlastito epsko putovanje i rekli „da“ pozivu da živimo i stvaramo u skladu s Duhom.

Organiziram iskustvene ceremonije u obliku Munay-Ki seminara kroz kojeg se otvaramo prema neizmjernoj ljubavi i suosjećanju za sve što postoji.

BEYOND logo predstavlja čvor mira i harmonije, beskonačnost, četiri strane svijeta, povezanost s Majkom Zemljom i višedimenzionalnost života.

_MG_1133 edit high.jpg

Vrijednosti koje njegujemo

Beyond vrijednosti.png

Pristup u radu

U radu koristimo multi-dimenzionalan pristup učenju i metode koje istovremeno djeluju na nekoliko razina. Takav pristup omogućuje jedinstveno iskustvo za svakog sudionika. Vođenje procesa je jednako intuitivno koliko i strukturirano.

Image by Shane Rounce
Učenje kroz iskustvo

Svako iskustvo je jedinstveno i drugačije. Iskustvo informira našu percepciju i odluke. Kroz iskustvo se vraćemo u vlastiti centar mudrosti i moći te aktivno  stvaramo realnost.

076-guntars-lauma-foto-kristaps-hercs.jpg
Držanje prostora za transformaciju

Iskustveno se učenje odvija u prostoru dizajniranom s određenom namjerom. Tada on postaje prostor u kojem se događa nezamislivo. Svi sudjeluju u pripremi.

Screenshot_20211123-153602_Photos.jpg
Učenje kroz povezivanje s elementima prirode

Mi smo dio prirode i priroda je dio nas. Povezivanjem s elementima povezujemo se sami sa sobom. Priroda nam je ključni saveznik u učenju i transformaciji.

20200728_210401.jpg
Holistički pristup

Radimo na više razina istovremeno - tjelesnoj, mentalnoj, duševnoj i duhovnoj. Sve se dimenzije međusobno isprepliću i čine jednu cjelinu. Iskustvo se odvija na svim razinama istovremeno.

20211101_112545.jpg
Uvidi o drevnim zakonitostima života

Život se odvija prema određenim zakonitostima i principima čak i ako ih mi nismo svjesni. Kroz osvještavanje njihovog djelovanja sposobniji smo stvarati povoljniju sadašnjost i budućnost za sve.

Image by Johen Redman
Utjelovljenje

Djelovanje je ključni sastojak svake promjene. Da bi djelovali autentično, koncepte, ideje i sve ono za čime žudimo trebamo utjeloviti kroz praksu. Postajemo ono što govorimo, i govorimo ono što jesmo.

_MG_1174 high.jpg

O Marceli

BEYOND, osnivačica

Marcela Velfl vjeruje da sve što nam treba već nosimo u sebi, samo se toga trebamo prisjetiti - i kao pojedinci i kao zajednice.

 

Nakon što je prošla vlastite životne tranformacije i inicijacije u različitim nacionalnim i međunarodnim okruženjima te svoje rane pretvorila u izvore mudrosti i snage, odvažila se se na svoje vlastito epsko putovanje.

 

Putovanje je to u nepoznato, u misteriju, u beskonačnost. Otpustila je sve ono što joj više ne služi na tom putovanju, stavila se u službu života i prepustila u ruke viših sila. BEYOND je jedan od darova tog prepuštanja i strasti za životom.

​Sanja svijet u kojem međusobno stvaramo u ljubavi i uzajamnosti s prirodom. U kojem živimo svjesni svih darova koje smo primili i koje proslijeđujemo dalje. 

 

Kroz svoje djelovanje drži prostor za iskustvo na svim razinama - fizičkoj, mentalnoj, duševnoj i duhovnoj te stvara okruženje za dubinsku transformaciju kroz ceremonije, inicijacije i rituale.

Strastvena je plesačica, permakulturna vrtlarica, čuvarica sjemena i pokretačica promjena.