top of page

sub, 25. svi

|

Zagreb

Ritual Maternice - ceremonija i inicijacija | 25.5. u 18h | Zagreb

Postoji linija žena koje žele da se sjetimo da maternica nije prostor za čuvanje straha i boli, već prostor stvaranja i rađanja novog života.

Ritual Maternice - ceremonija i inicijacija | 25.5. u 18h | Zagreb
Ritual Maternice - ceremonija i inicijacija | 25.5. u 18h | Zagreb

Time & Location

25. svi 2024. 18:00 – 19:30 CEST

Zagreb, Rudeška cesta 142, 10000, Zagreb, Hrvatska

About the event

Ritual Maternice je besplatna iskustvena ceremonija te krug žena i muškaraca u kojemu držimo prostor za žene da stanu u liniju žena koje su se oslobodile boli i patnje, i da zakorače u ljepotu, moć i otmjenost. 

Ova linija žena želi da se sjetimo  da „maternica nije prostor za čuvanje straha i boli, maternica je  prostor stvaranja i rađanja života“. Maternica treba biti čista lađa za generacije koje dolaze. Ova inicijacija jednako donosi i osobnu dobrobit  kao što i služi za svaku ženu u našim životima - majku, bake, sestre, kćeri, prijateljice, kolegice, kao i za Majku Zemlju. 

Muškarci su također dobro došli u ceremoniju iako ne mogu primiti inicijaciju niti ju proslijediti dalje, no jednako su važni u ceremoniji kao i žene.  Muškarci također dolaze iz Maternice svoje majke. Sa svojom prisutnošću  svjedoče procesu i drže prostor za iscjeljenje boli i patnje koju žene nose kako bi bile sposobne proslijediti dalje novi i drugačiji život.  Muškarci se svojom prisutnošću stavljaju u službu žena, u službu života.

Ova je ceremonija u svojoj suštini ceremonija blagoslova vode - voda našeg tijela i voda Majke Zemlje. Naše iscljenje ide ruku pod ruku s iscjeljenjem Majke Zemlje, s iscjeljenjem te velike maternice iz koje dolazi sav život. Jer njeno srce je bubnjar koji svojim otkucajima informira sav život na Zemlji.

Dovoljno je prisustvovati na jednoj ceremoniji, nakon čega je preporučljivo  njegovati sjeme inicijacije nadolazećih 13 mjeseci za vrijeme punog mjeseca, uz kratke upute. Također je moguće  prisustvovati na više ceremonija i primiti incijaciju više puta, dokle god postoji unutarnja potreba. 

Inicijaciju mogu primiti sve žene - s ciklusom, bez ciklusa, u menopauzi, bez  maternice i djevojčice koje još nisu dobile mjesečnicu.

Ceremonije vodi Marcela Velfl uz poticaj i blagoslov svoje učiteljice Marcele Lobos koja je inicijaciju primila od linije žena same amazonske džungle  koje su je vodile u svakom koraku rađanja ove inicijacije i njenom širenju diljem svijeta. Marcela je Munay-Ki praktičarka, nositeljica svete Mese linije Duge, vrtlarica, Čuvarica sjemena, Čuvarica Zemlje i plesačica koja je svoj život stavila u najvišu službu Majci Zemlji i svim živim bićima na ovoj predivnoj planeti.

Što obući za ovu ceremoniju?

Idealna bi bila kombinacija crvenog i bijelog, no nije nužno. Ako želite, možete obući i nešto što ne nosite svaki dan, da i kroz odjeću simbolički napravimo prijelaz između svakodnevnog života i ceremonije.

Dan prije šaljem podsjetnik.

Sudjelovanje u ceremoniji je besplatno za sve koji su prošli kroz Munay-Ki ili ga trenutno prolaze. Za ostale preporučena donacija iznosi 20 eura čime podržavate održavanje i širenje banke sjemena povrća, cvijeća i raznog bilja za održivu budućnost obitelji i zajednica. 

Share this event

bottom of page