top of page

Vjenčanja

Ceremonije vjenčanja u prirodi

This is your About page. This space is a great opportunity to give a full background on who you are, what you do and what your site has to offer. Your users are genuinely interested in learning more about you, so don’t be afraid to share personal anecdotes to create a more friendly quality. Every website has a story, and your visitors want to hear yours. This space is a great opportunity to provide any personal details you want to share with your followers. Include interesting anecdotes and facts to keep readers engaged. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know. If you’re a business, talk about how you started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to customers and how you stand out from the crowd. Add a photo, gallery or video for even more engagement.

Razgovor - biti ili ne biti

Razgovor bez obaveza kroz koji odlučujemo želimo li surađivati. Obje strane iznose svoje želje, očekivanja i ono što nude nakon čega odlučujemo želimo li surađivati. Važno je da se svjesno odaberemo i da je suradnja na obostrano zadovoljstvo.

Kako izgleda cjelokupni proces

1

Period pripreme

Prije same ceremonije, par prolazi kroz 5 pripremnih sastanaka (online ili uživo) kroz koje radimo na harmonizaciji različitih područja u odnosu, da bi što spremniji ušli u ceremoniju i svjesnije prošli kroz inicijaciju braka. Također komuniciramo o samoj formi ceremonije i dogovaramo kako će ona izgledati i gdje će se održati.

2

Ceremonija

Ceremonija u trajanju od 2 sata prema unaprijed pripremljenoj strukturi s dogovorenim elementima na određenoj lokaciji u prirodi. U ceremoniji može sudjelovati najviše 50 uzvanika. Par poziva one ljude za koje osjećaju da su im podrška u životu i koji će im nastaviti biti podrška u novom životnom razdoblju.

3

Nakon ceremonije

Nakon ceremonije događa se integracija, reorganizacija i prilagodba osobe na novu "kožu" i novu životnu ulogu. Važno je da zajednica dočeka mladi bračni par i da ih prepozna u njihovim novim ulogama nakon što su prošli kroz transformativno iskustvo u ceremoniji. To je iznimno važno da za uspješnu integraciju u društvo.

I još nekoliko važnih napomena...

Više o svakoj temi pročitajte na blogu...

Kroz ovu uslugu, ne nudim uslugu organizacije vjenčanja, već vođenje same ceremonije vjenčanja, inicijaciju u brak kao duboko transformativno iskustvo podržano od ljudi koje par odluči pozvati da svjedoče njihovom prelasku iz jedne životne faze u drugu. Cjelokupni proces je suradnički proces stvaranja između mene i para s kojim radim da bi zajedno dizajnirali ceremoniju prema osnovnoj strukturi i elementima ceremonije. Svaka je ceremonija jedinstvena jer odražava svaki pojedinačan par, njihove pojedinačne životne misije, njihovu zajedničku misiju i odabranu lokaciju u prirodi. Osim vođenja ceremonije, podržavam par u procesu pripreme, kao i nakon, u fazi integracije.

Ovakva vrsta ceremonije nije zamjena za vjenčanje pred matičarom, svećenikom ili nekim drugim autoritetom. Ne prati nikakvu ideologiju niti set uvjerenja. Idealna je za ljude koji ne rezoniraju ni s postojećim civilnim niti religijskim obredima, a svjesni su koliko je važno svjesno ući u brak i prikladno obilježiti taj trenutak. Prikladna je za ljude različitih životnih odabira, uvjerenja i kultura. U skladu je s prirodom i psihologijom ljudske duše i uma kojima je potreba ceremonija da bi se desila transformacija emocija koje se dižu na površinu kod značajnih životnih promjena.

Ceremonija prati određenu formu, no sadržaj ovisi i o paru, i o lokaciji, i o elementima iz prirode koje koristimo kroz ceremoniju. Također svi sudionici aktivno sudjeluju u ceremoniji. Ceremonija vjenčanja odvija se u svetom prostoru, što znači u prostoru kreiranom s određenom namjerom uz podršku elemenata iz prirode, sedam smjerova, simbola i svih uzvanika koji sudjeluju u ceremoniji. Sveti je prostor prostor u kojem spoznajemo da se sveto nalazi u nama te da je sveto i apsolutno sve što se nalazi oko nas. Osim uzvanika koji su fizički prisutni, u ceremoniju pozivamo i energiju predaka kao i svih biljnih i životinjskih saveznika da podrže par u vrlo važnoj životnoj inicijaciji.

Ulazak u brak je inicijacija. Inicijacija znači nešto novo. A da bi nešto novo došlo na svijet, i da bi počela nova faza života, ono staro treba otpustit, trebamo mu dozvoliti da umre. Da bi svjesno prošli kroz sve faze inicijacije, važno je svjesno raditi s emocijama koje izađu na površinu u pripremnoj fazi, za vrijeme ceremonije i nakon ceremonije.

 

Bez velikih obećanja

bottom of page